Ukategorisert

Rødt, SV, Ap, MDG – og FrP – i Stavanger

Efter et valg skal det fordeles posisjoner. Og da får vi se mye rart. Gode venner blir bitre fiender. Troløshet settes i system. Og vi må lære oss forskjellen på valgteknisk samarbeid og politisk samarbeid.

I Stavanger tok ikke den populære Høyre-ordføreren Leif Johan Sevland gjenvalg. «Høyre er ikke til å kjenne igjen», og beskrives som «lite raust» av andre partier i bystyret ifølge Haugesunds avis.

Høyres nye ordfører Christine Sagen Helgø får knappest mulig flertall i bystyret, selv om både Ap og FrP lover konstruktivt samarbeid. For Høyres oppførsel skapte en heller uvanlig konstellasjon; Rødt, SV, Ap, MDG og FrP er blitt enige om et valgteknisk samarbeid for å fordele posisjoner i bystyret, råd og utvalg.

Tags:

Mest lest

Arrangementer