Ukategorisert

Ønsker politiske skillelinjer

Liv Signe Navarsete, senterpartileder og rødgrønn statsråd, tror politiske skillelinjer kan øke valgdeltakelsen.

På et nettmøte på Nationen.no besvarte statsråden et spørsmål hva regjeringen vil gjøre for å øke valgdeltakelsen?

–Det me kan gjere er å få fram dei politiske skiljelinene. Eg trur fleire vil delta dersom dei føler at noko står på spel. At dei aller fleste har det godt i Noreg og ikkje kjenner på at dei må kjempe for noko kan vere ei årsak til låg valdeltaking, svarte Navarsete.

At skillelinjer er viktig for valgdeltakelsen er det bred enighet om. I mange kommuner er det kun nyanser som skiller partiene. På Stortinget er avstanden større, uten at den er stor.

De rødgrønne partiene har et stort ansvar for at forskjellene mellom partiene er små. Når FrP vil konkurranseutsette eller privatisere oppgaver, blir partiet ofte fremstilt som en aktør som vil rasere velferdssamfunnet. Når Høyre foreslår ti milliarder kroner i skatte- og avgiftslettelser, hevder rødgrønne politikere at dette er lettelser som de rike nyter godt av. Skremselspropagandaen har plassert de ikke-sosialistiske partiene i sentrum. Liv Signe Navarsete har med retorikk vært med på å gjøre avstanden mellom partiene så små som overhode mulig.

Mest lest

Arrangementer