Ukategorisert

Løftebrudd

Akershus Arbeiderparti lovet parlamentarisme i valgkampen. I dag er det mye som tyder på at partiet fortsatt støtter formannskapsmodellen som styringsform i Akershus.

I partiets program har Akershus Arbeiderparti følgende punkt i kapitelet ”Fellesskap og rettferdighet”.

–Arbeiderpartiet ønsker å utvikle folkestyret og vil innføre parlamentarisme i Akershus fylkeskommune.

Dersom Arbeiderpartiet fulgte eget program, ville det vært flertall for en ny modell i Akershus. Det er ikke flertall uten Arbeiderpartiet.

Det er NRK som melder at Arbeiderpartiet har skiftet standpunkt. Rart ettersom partiprogrammet er politikernes kontrakt med velgerne. Akershus Arbeiderparti gjør det de kan for at forakten til politikerne skal øke.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Per Aage Pleym Christensen
Editor
10 years ago

FrP har et hederlig standpunkt når de ikke vil ha flere heltids politikere. Det rimer med hva som burde være deres ideologi. Skulle vært interessant å høre hvorfor V var både for og imot. Da jeg ledet programarbeidet for Akershus V foran 1999-valget la vi opp til at parlamentarisme skulle være en av de store debattene. Mitt argument er at det er ulogisk av et parti som innførte parlamentarisme for å kunne stille de styrende til ansvar, er mot dette på fylkesnivå. Det er tross alt noe annet med fylket enn en liten kommune. At Ap ikke vil hjelpe de… Read more »

Fra arkivet