Ukategorisert

Latterlig av Kolberg

Martin Kolberg må gjøre seg dummere enn han er. I et intervju med Klassekampen mener han at FrP-koden er knekt.

Fremskrittspartiet gjorde ikke et spesielt godt valg, men det har vært et spesielt år for Fremskrittspartiet. Birkedal-saken rammet partiet hardt. I tillegg ble Anders Behring Breivik knyttet til partiet gjennom et tidligere medlemskap i FpU. Ikke akkurat gunstig, kort tid foran et valg.

Høyres fremgang er også en utfordring for Fremskrittspartiet ettersom Høyre og FrP tar velgere fra hverandre. Når Høyre går opp, går FrP ned. Når FrP går opp, går Høyre ned.

Fremskrittspartiet kommer fortsatt til å være et viktig parti. FrP kommer igjen til å gjøre gode valg.

Sentralstyremøte
På mandag var det sentralstyremøte i Fremskrittspartiet. Sentralstyret evaluerte valgresultatet og valgkampen. Liberaleren har snakket med flere sentralstyremedlemmer, men alle er sparsomme med opplysninger fra møtet.

Det viktigste som skjedde på møtet etter det Liberaleren erfarer, er at fremtredende medlemmer tok til ordet for mer liberalisme. Mer fokus på liberalisme betyr et parti som skiller seg ut fra sentrum. Skribenten legger til grunn at både Arbeiderpartiet og Høyre er sentrumsparti i norsk politikk.

Dersom FrP fronter liberalisme i sterkere grad, vil partiet fortsatt fremme forslag om blant annet store skatte- og avgiftslettelser. Å la borgerne beholde mer av egne penger, er ikke uansvarlig.

Å bruke oljepenger er ikke et typisk FrP-fenomen. Det gjør alle som er innvalgt på Stortinget.

Mest lest

Arrangementer