Ukategorisert

Dårlig grunnlag for skjenkedebattene

Undersøkelsen som er presentert på nettstedet Sirus.no, gir liberale politikere store utfordringer i skjenkedebattene som kommune- og bystyrene skal igjennom i den kommende valgperioden.

Studien, som er gjennomført i 18 norske byer, viser at det blir mer vold med én times økning i skjenketiden. Dermed har formynderne fått bensin til bålet. Politikere som ønsker politikervedtatte leggetider, er i angrepsposisjoner foran skjenkedebattene.

Det er veldig vanskelig å argumentere imot politikere som fastslår at økt tilgjengelighet gir store utfordringer for samfunnet. Vold er et sterkt argument. Det er svært få som ønsker byer og lokalsamfunn der slåsskamper preger bybildet.

Det er et faktum at det blir konsumert lite alkohol hos aktører som har skjenkebevillinger, altså lite av alt som blir konsumert. Det blir anslått at tallet er mellom 15 og 20 prosent. Kortere skjenketider vil resultere i lavere prosentsats. Lavere prosentsats betyr mer konsum på steder der den offentlige kontrollen er minimal. Formynderne kjemper i realiteten for en politikk med lite kontroll og mørke tall.

Frihet er viktig. Det er viktig for bedrifter å kunne tilby øl, vin og brennevin til gjester som kommer på besøk. For mange borgere, er det viktig å kunne gå på byen å ta noen drinker. Politikere som ønsker en liberal alkoholpolitikk, jobber for et samfunn med frihet, mangfold og valgmuligheter.

Mennesker som står bak vold og som leker bajas, må vi ta helt uavhengig av norsk alkoholpolitikk. Det er en oppgave for politi- og rettsvesen. Det er på tide politi og påtalemyndigheter gjør jobben de er satt til å gjøre.

Rapporten som er presentert har svakheter, men det kommer formynderne til å gi blaffen i.

Mest lest

Arrangementer