Ukategorisert

Røyker du?

Spørsmålet kan bli fast fra fastlege til pasient.

Helsedirektoratet vurderer å pålegge fastleger å spørre alle pasientene om de røyker, ifølge Vårt Land.

Det er omtrent ingen grenser for hva staten vil gjøre. Antall brukere av tobakk skal ned, uansett. Det er røykeforbud en rekke plasser, tobakksvarene er skjult på utsalgsplassene, tobakksvarene er merket og nå kan legene bli brukt i kampen mot tobakk. Det ligger helt sikkert også andre tiltak i den nye tobakksforebyggende strategien som utarbeides.

Mange leger spør allerede om pasientens forhold til rusmiddelbruk og røyk. Pasienter som har vondt i en tå eller et kne, trenger ikke mas om tobakk og andre rusmidler. De fleste er godt informert om risikoen ved bruk av tobakk. Noen gjør noe med det og slutter, andre gir blaffen. Slik bør det være!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer