Ukategorisert

Skoleledelsen overkjørte elevrådet?

Elevene har godt av å høre på et foredrag fra en person som ønsker en annerledes narkotikapolitikk.

Råholt ungdomsskole i Eidsvold har arrangert årets skolemiljødag med temaene narkotika, mobbing og samhold. Arild Knutsen, leder i Foreningen for human narkotikapolitikk, ble invitert av en representant fra elevrådet til å holde et foredrag om narkotika under arrangementet. Knutsen, som er en positiv fyr, takket ja til henvendelsen.

Knutsen mottok etter hvert en e-post fra én av lærerne ved Råholt ungdomsskole. I e-posten fikk Knutsen beskjed om at det ikke ble noe foredrag. Årsak: Holdningene om å legalisere narkotika passer ikke inn i skolen.

Arild Knutsen har skrevet om denne saken på ABC Nyheter.

Det er skoleledelsen og lærerne som har ansvaret for innholdet i skolen, og skolens ledelse kan overkjøre elevrådet og elevene uten at det får konsekvenser. Det er likevel betenkelig at myndighetspersoner kun forholder seg til politiet i narkotikadebatten. Det er lite som tyder på at politiets offisielle holdning mot narkotika, er god medisin. Forbud og skrekkpropaganda har til nå vært mislykket.

Norske elever kan med fordel få saker belyst fra flere sider, slik at de er best mulig rustet til å danne seg egne meninger.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Arbeiterpartei-skolen har aldri dreiet seg om å danne egne meninger, men å indoktrineres til å mene det samme som Das Arbeiderpartei.

Fra Liberalerens arkiv

 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Vekk med kontanter?Vekk med kontanter?
  Er det virkelig så enkelt at kontanter bare er en bakstreversk museumsgjenstand?
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Har du betalt “forsikring” hos staten?Har du betalt “forsikring” hos staten?
  Hva tror du forsikringsvilkårene består av, loven som kan endres eller "samfunnskontrakten" som ingen har sett?
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!