Ukategorisert

Millionlønn mot sin vilje

Altaposten har en fantastisk artikkel om lønna til Frode Rønquist, en mann som driver Møbelringen-butikker i Finnmark.

I artikkelen er Rønquist åpen om inntekten og hvor mye han betaler i skatt. Han har en inntekt på litt over én million kroner, men tjener i realiteten kun 26 000 kroner hver måned.

Rønquist må betale formueskatt for møblene han har på lager for de fire butikkene han driver. For å betale formueskatten, må han ta ut 100 000 kroner hver fjerde måned i lønn. Møbelhandleren tar i tillegg ut 600 000 kroner i ren lønn til seg selv. Av dette betaler han 48 prosent inntektsskatt. Skattesatsen er så høy fordi han har en inntekt på én million. Samlet lønn til seg selv er dermed rundt 300 000 kroner, noe som tilsvarer 26 000 kroner hver måned.

Politikere som ønsker å skattlegge “de rike”, straffer blant annet Frode Rønquist fordi han skaper verdier, velferd og arbeidsplasser. Kjære journalister, gi oss flere artikler lik den som var i Altaposten.

Mest lest

Arrangementer