Ukategorisert

Formueskatten i trontaledebatten

En del av dagens debatt har handlet om formueskatten. LO-leder Roar Flåthen har vært en omtalt mann, etter at han i VG åpnet for å fjerne formueskatten.

Det har vært kjente skillelinjer i debatten. Høyre og FrP vil fjerne den særnorske skatten. SV er helt imot. KrF vil ha en mellomløsning, mens Arbeiderpartier påpeker at regjeringen har endret systemet og vil fortsette med å se på forbedringer.

Det som kom dårlig frem i debatten, er at Flåthen mener andre skatter er nødvendige dersom formueskatten fjernes. Økt boligskatt er nevnt av LO-lederen, noe Gunnar Stavrum påpeker i en bloggpost.

Skribenten har i går og i dag spurt fremtredende SVere om hvor mye denne mannen skal betale i skatt? I Altaposten forteller Frode Rønquist om millioninntekt mot sin vilje på grunn av formueskatten. En stor del av hans inntekt går til å betale skatter vedtatt av politikerne. SV-politikerne har ikke besvart spørsmålet som skribenten har stilt.

Fjern formueskatten og kutt utgifter i budsjettet med tilsvarende milliarder! Kun fantasien setter grenser for ulike kutt!

Mest lest

Arrangementer