Ukategorisert

Staten tar butikken

Det blir drosjedebatt i onsdagens spørretime på Stortinget.

Drosjeeiere som har fylt 70 år må gi fra seg løyvet, men det er lov å være drosjesjåfør til fylte 75 år. Det er en merkelig praksis at staten ikke tillater personer over en viss alder å eie egen bedrift, selv om bedriften nyter godt av et konsesjonssystem.

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) ønsker liberalisering, og spør om samferdselsministeren vil bidra til å endre regelverket.

Spørsmålet til samferdselsministeren:
”Når drosjeeiere passerer 70 år mister de løyvene og retten til å drive bedriften sin. For mange eldre sjåfører som er friske og raske oppleves dette som diskriminering. Vil statsråden sørge for å gjøre om regelverket slik at disse fortsatt skal kunne få muligheten til å eie og drive sin virksomhet frem til de fyller 75 år?”

Mest lest

Arrangementer