Ukategorisert

Demokratidebatt i Unge Venstre

Det blir debatt om demokratiet på landsmøtet til Unge Venstre, et landsmøte som begynner på fredag.

I et forslag til uttalelse, foreslår Daniel Heggelid-Rugaas at Unge Venstre skal arbeide for å endre valgordningen. Heggelid-Rugaas foreslår et system der hver stemme teller like mye. Det betyr nasjonale valglister med én nasjonal valgkrets og nytt deletall.

I Finnmark er det cirka 7 000 stemmer bak en stortingsrepresentant, mens det er 17 000 stemmer bak representanter fra de folkerike fylkene som Vestfold, Oslo, Akershus og Hordaland.

I forslaget ligger det også kjente Unge Venstre-saker som ny stemmerettsalder på 16 år og at dagens monarki erstattes av en republikk med president som velges av Stortinget. Forhåpentligvis blir hele uttalelsen vedtatt.

Daniel Heggelid-Rugaas er 2. nestleder i Unge Venstre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer