Ukategorisert

Fjordman nektet spalteplass i Aftenposten

Ingen har krav på spalteplass i en avis. Dersom redaktøren, eller gjerne eieren ettersom den private eiendomsretten er viktig for liberalister, ikke får frihet til å bestemme over innholdet, kan vi begrave drømmen om en fri presse.

Det er Peder Jensen, også kjent som «Fjordman», som klager over at Aftenposten har refusert en kronikk. Jensen kommer med nyheten på bloggen Gates of Vienna. Han argumenterer om hvorfor han mener Aftenposten burde trykket kronikken og viser til Vær Varsom-plakaten, en plakat eller et sett med regler mange redaksjoner bryter hver dag og det med rette.

Det kan godt hende Jensen har noen gode argumenter, men når alt kommer til alt er friheten hos redaktøren i Aftenposten. Den friheten må hver redaksjon ha. Vi har ikke trykkeplikt i Norge, og en slik plikt er ikke ønskelig.

Ytringsfriheten skal være ukrenkelig, men den private eiendomsretten kan og bør begrense hvor ytringene kan finne sted. Det er bakgrunnen for at Liberaleren forsvarer Aftenposten.

I bloggposten Er islamkritikere vår tids nazister?, publiseres kronikken som ble sendt til Aftenposten.

For øvrig anbefales artikkelen Muslimer er flotte mennesker, en deilig, skjønn og nydelig artikkel som understreker at Liberaleren står på barrikadene for det liberale.

Mest lest

Arrangementer