Ukategorisert

Svalbard-valget

Mens Liberaleren liker forskjellige valgdager, ønsker Høyre-politikere felles valgdag.

Én valgdag for hele landet betyr at rikspolitikerne får dominere valgkampen. Det er regjeringsmedlemmer og partilederne som setter dagsorden, noe vi igjen opplevde i september ved kommune- og fylkestingsvalget.

Valget i Longyearbyen var én måned senere, altså i oktober måned.

Elisabeth Aspaker, Høyre, har sendt inn følgende spørsmål til spørretimen onsdag 19. oktober:
”Svalbards befolkning må ved lokalvalg forholde seg til to ulike valgdager, én for kommune- og fylkestingsvalget på fastlandet og én måned senere en valgdag for lokalstyret i Longyearbyen. Det betyr at man i mindre grad kan dra nytte av den velgermobilisering som følger av valgkampen frem til kommune- og fylkestingsvalget. Vil statsråden ta initiativ til å endre dagens praksis med to ulike valgdager på Svalbard i lokalvalgår, slik at det blir én felles valgdag med Fastlands-Norge?”

Felles valgdag betyr mindre fokus på lokale saker på grunn av rikspolitikernes innsats under valgkampen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer