Ukategorisert

Ikke bare alkohol for politiet

Odd Tveit Jørgensen, politistasjonssjef ved Stavanger politistasjon, vil stenge matstedene tidligere, og mener nattestengte matbuer hindrer bråk.

Det betyr at polititopper retter skytset mot andre enn aktører som har fått skjenkebevillinger. Jørgensen kan muligens ha ett poeng, men kravet bryter med frihetstanken. Det er en frihet å få lov til å selge blant annet pølser med brød om natta. Det er like naturlig å besøke et sted som tilbyr en enkel meny. Gatekjøkken har en lang og stolt historie i Norge.

–Jeg foreslo dette også i Sandnes, og det er minst like aktuelt her. Undersøkelser i Sandnes viser at mye av volden skjer utenfor slike steder, sier Odd Tveit Jørgensen til Rogalands Avis.

Tro om tiden nærmer seg for forslag om unntakstilstand for å hindre ansamlinger av mennesker på nattestid? Det er selvfølgelig et ironisk spørsmål, men unntakstilstand kan være neste steg på stigen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
André
André
10 years ago

Hvis mennesker ikke får lov til å komme i fysisk kontakt i det hele tatt, da blir det lite vold da. Sett alle i hver sin celle. Kanskje greit å få med at det kanskje blir mindre vold DER, men folk må gå et sted. Reduserer vel noe av den totale volden da. Men hva med å la alle ha så lang åpningstid de vil (der det ikke fører til støy som holder naboer oppe, altså lydforurensing av andres eiendom). Da blir det mindre konsentrasjoner av folk, siden det nå spres utover natta og morgenen. Legaliser alkohol helt også, så… Read more »

Fra arkivet

 • Tenk om det ikke fantes noen landTenk om det ikke fantes noen land
  Det er ikke så mange år vi har trengt pass for å krysse landegrenser.
 • Vil du bli diktator?Vil du bli diktator?
  Historiker Frank Dikötter har skrevet en interessant bok med åtte kortbiografier om diktatorer.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
  Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
 • Den merkelige historien om syndeskattDen merkelige historien om syndeskatt
  Dominic Frisby skriver om alt våre formyndere har forsøkt å skattlegge for å endre adferden vår.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.