Ukategorisert

Juleribbe i spørretimen

Ikke alle spørsmålene i Stortingets spørretime er like gode. Noen politikere bruker spørretimen til å sende hilsninger hjem.

Torgeir Trældal (FrP) har stilt landbruks- og matministeren spørsmål til onsdagens spørretime:
“Avisen Nationen skriver 9. november 2011 følgende: «Liten tilgang på lam kan gi mangel på 200.000 pinnekjøttmiddagar fryktar kjøttbransjen, som ber om tollkutt. Nortura seier behovet for lam er kritisk.» Kan statsråden redegjøre for hva han vil gjøre for å unngå at man får for lite pinnekjøtt?”

Forhåpentligvis gjør ikke politikerne noe i forhold til årets høytid. Vedtak knyttet til julen 2011 kan fort bety flere reguleringer og bruk av skattefinansierte penger. På lengre sikt er det god politikk å fjerne tollbarrierer, men ikke fordi noen politikere frykter for juleribba. Frihandel er for viktig til å bruke julen som eksempel.

Mest lest

Arrangementer