Ukategorisert

Forbudspolitikeren

Stortingsrepresentant Susanne Bratli (Ap) tar kaka.

Unge mannlige sjåfører bør ha alkolås, fartssperre og forbud mot å kjøre med passasjerer. Det mener stortingsrepresentant i transportkomiteen, Susanne Bratli ifølge VG.

Noen ganger kommer det forslag fra politikere som er for tåpelige til å kommentere. Dette utspillet kommer i denne kategorien. Skribenten lurer egentlig mest på hvor forbudspolitikerne henter ideene fra?

10 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jone
Jone
10 years ago

Kanskje dem ønsker spalteplass. Og eneste måte å få det på er ved å provosere og sjokkere?

Tore Larsen
Tore Larsen
10 years ago

Ingen problemer, utfordringer og irritasjoner er for store til å forby det meste. Det er ren politikerimpuls. Logikken er: min katt har fire ben, en hund har fire ben, ergo er min katt en hund. Det mest uforglemmelige i kategorien teite politikerutsagn står vel May-Helen Molvær Grimstad (KrF) for: Den samlede summen av alle de som kjøper frossenpizza på søndag er et samfunnsproblem (tilgi meg om dette ikke er 100 prosent korrekt gjengitt, men det var i alle fall budskapet. Det er heller ikke lenge siden en skribent i Aftenposten skrev en smått morsom artikkel om hvor vondt det kunne… Read more »

Blå-Knut
10 years ago

Tore: jeg minnes hun ernæringsfysiologen i Nettavisen som på ramme alvor ville innføre et statlig godkjenningsråd for alle nye matvarer som ble lansert :-)Hun var så innemari bekymret for «unødvendige», usunne, fettholdlige produkter.

Det finnes mange gode fascist-spirer der ute hehe.

norskgoy
10 years ago

Ideene kommer fra forskning forsåvidt. Man vet utmerket godt hva som er risikofaktorer. Unge menn, natt, passasjerer er faktorer som går igjen over hele verden. Selv blant de som synes 0-visjonen er tøvete, så er det ikke noe drama angående at ved restriksjoner for unge menn vil føre dødstall/hardt skadde-tall ned. Men, for ideologiske personer er jo det vanskelig å forholde seg til tall. Både for liberalere og andre. F.eks ved å senke bilavgifter vil død/skadde-tall gå ned. Der er nok liberaleren.no med på. Mens det for Bratli vil det være langt vanskligere å svelge skulle jeg tro. En liten… Read more »

Gullstandard
10 years ago

Tiltross for mange års statsfeminisme, har man foreløpig ikke klart å utrydde unge menn.
Medvirkende årsak til problemet er nok at unge menn har lite eller intet å foreta seg som er i tråd med deres natur i vårt polstrede samfunn.

norskgoy
10 years ago

@gullstandard

Kan så være. Men det er fremdeles unge menn, på natten og med passasjerer som kjører seg ihjel. Med eller uten andre tiltak.

Gullstandard
10 years ago

Ja, det er sant nok.
Men enda flere frøkenfakter vil ikke hjelpe på det fundamentale problemet at unge menn ikke har noen maskuline arenaer der de kan få utløpe for sine overskuddshormoner uten å komme i konnflikt med samfunnet, som reellt sett ikke vil ha dem.

norskgoy
10 years ago

Hva venter du da på? Lag noen arenaer. Eller venter du på staten? 😉

Gullstandard
10 years ago

Jeg er involvert i flere slike areaner, ja, men staten kommer etter med brannslukker for å stenge dem, såsant de ikke er fullstendig gjennomorganisert i Idrettsforbund, Bilsportforbund, Skytterforbund osv…

norskgoy
10 years ago

Klart. Alltid staten sin skyld. Beklager at jeg spurte, visste svaret egentlig.

Fra arkivet