Ukategorisert

Skjenkestopp klokken 02:00

Regjeringen ønsker skjenkestopp klokken 02:00.

Det er VG som skriver at de rødgrønne partiene på Stortinget vil ha vedtak om skjenkestopp så raskt som mulig. Det betyr at politikerne vil endre alkoholloven med de begrensningene dette gir for det kommunale selvstyret.

Det er et faktum at aktørene som har skjenkebevillinger står for svært lite av alkoholkonsumet. Reduserte skjenketider vil trolig gi lavere konsum hos utelivsbransjen. Skjer det, vil resultatet bli økt konsum på områder det er vanskelig å kontrollere. Privatfester er ikke guds gave til sosial- og kriminalpolitikken.

I helgen ble en mann drept på privatfest i Honningsvåg, en sak som blant annet Finnmark Dagblad omtaler. Slike episoder kan bli vanlig i hele Norge dersom politikerne dreier konsumet fra utelivsbransjen til private hjem. Prosentandelen for private hjem er allerede for høy.

Forslaget om å endre alkoholloven er et gammelt forslag fra de rødgrønne formynderne, men sist ble forslaget trukket tilbake.

Vi ønsker helt ny politikk
Liberaleren vil i utgangspunktet ikke ha en skjenkepolitikk vedtatt av politikerne. Vi ønsker full eiendomsrett. Det betyr at eierne av bedriftene skal få bestemme når det skal være skjenking og hva som skal skjenkes.

Markedet vil også på alkohol regulere seg selv. Fri omsetning betyr at skjenkeplassene vil ha åpent/full drift når det er penger å tjene. Når det er få mennesker ute, vil de fleste plasser ha stengt eller redusert drift. Få private aktører ønsker å tape penger. Derfor vil de fleste ha stengt i de rolige periodene.

Det er en fordel at folk nyter så mye alkohol som mulig på byen, istedenfor hjemme, på privatfester eller på illegale klubber. På byen vil det i stor grad være åpne og ryddige forhold. Det kan vi ikke si om private lag. Mer lukket servering av alkohol betyr dårligere alkoholpolitikk. Formynderne, eller regjeringen og KrF, ønsker i realiteten et system med ukontrollert marked. Det er håpløst at Jens Stotelberg & co stimulerer til et system med friere spillerom for en farligere alkoholpolitikk.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jone
Jone
10 years ago

Jeg spøkte om vi burde alle gå ut 0100 og begynne å slåss. 🙂

Er det det som må til for at vi skal kunne sitte å kose oss med en øl etter at Jens har lagt seg?

Formynderi.

George Gooding
10 years ago

Uten noen kjennskap til hvordan Arbeiderpartiet fungerer forøvrig, kan jeg tenke meg at de eneste virkelige formålene med dette vedtaket er: 1. Blidgjøre fagforeningene, som vil at det skal bli færre nattevakter og nattetimer for sine medlemmer 2. Bygge opp under egen alkoholpolitikk som har mål om å få ned omsetningen av alkohol 3. Finne måter å unngå å måtte gi politiet flere ressurser, å få det de allerede har til å strekke til Alle andre konsekvenser av dette bryr Arbeiderpartiet seg egentlig ikke om, virker det som, som er vanlig når man ønsker å innføre ting kun av ideologiske… Read more »

Jone
Jone
10 years ago

George, du burde ha makt i dette landet 😉

MR
MR
10 years ago

Det er en ting å tro på et selvregulerende marked generelt, men å tro at mennesker skal bli friere av å la alkoholmarkedet få fritt spillerom, er det virkelig liberalisme slik vi vil ha den? Også liberalister anerkjenner vel at tusener opplever å miste sin frihet på grunn av alkoholens konsekvenser i samfunnet. Hvis ikke staten skal beskytte disses frihet, hvem skal da gjøre det? Alkoholindustrien? Er det så viktig å drikke til alle døgnets tider at vi er villig til å overse alle de som rammes av vold, voldtekter og andres alkoholavhengighet? Hvorfor ikke frislippe narkotikamarkedet også, eller håndvåpenreglementet?… Read more »

NorgesAnarkisten
NorgesAnarkisten
10 years ago

«Det er en ting å tro på et selvregulerende marked generelt, men å tro at mennesker skal bli friere av å la alkoholmarkedet få fritt spillerom, er det virkelig liberalisme slik vi vil ha den? Også liberalister anerkjenner vel at tusener opplever å miste sin frihet på grunn av alkoholens konsekvenser i samfunnet. Hvis ikke staten skal beskytte disses frihet, hvem skal da gjøre det? Alkoholindustrien? » Kjære MR, jeg tror du har misforstått. Hva så om noen blir slaver av et stoff? Det er synd og beklagelig, men det er ALDRI, og jeg gjentar ALDRI, greit å ta noe… Read more »

Jone
Jone
10 years ago

«Er det så viktig å drikke til alle døgnets tider at vi er villig til å overse alle de som rammes av vold, voldtekter og andres alkoholavhengighet?» Nei det ikke viktig å drikke til alle døgnets tider. Men det er viktig at vi som samfunn ikke støtter kollektiv avstraffelse. Det er jo det dette er. Noen skaper bråk, ikke nødvendigvis mer enn før, men fordi det fått mer mediaomtale i det siste. Av denne grunn skal vi frata Ola og Kari muligheten til å ta en øl sammen på kvelden etter at de begge er ferdig på kveldsskift. Hvis arbeidstiden… Read more »

Fra arkivet