Ukategorisert

Skjenkestopp klokken 02:00

Regjeringen ønsker skjenkestopp klokken 02:00.

Det er VG som skriver at de rødgrønne partiene på Stortinget vil ha vedtak om skjenkestopp så raskt som mulig. Det betyr at politikerne vil endre alkoholloven med de begrensningene dette gir for det kommunale selvstyret.

Det er et faktum at aktørene som har skjenkebevillinger står for svært lite av alkoholkonsumet. Reduserte skjenketider vil trolig gi lavere konsum hos utelivsbransjen. Skjer det, vil resultatet bli økt konsum på områder det er vanskelig å kontrollere. Privatfester er ikke guds gave til sosial- og kriminalpolitikken.

I helgen ble en mann drept på privatfest i Honningsvåg, en sak som blant annet Finnmark Dagblad omtaler. Slike episoder kan bli vanlig i hele Norge dersom politikerne dreier konsumet fra utelivsbransjen til private hjem. Prosentandelen for private hjem er allerede for høy.

Forslaget om å endre alkoholloven er et gammelt forslag fra de rødgrønne formynderne, men sist ble forslaget trukket tilbake.

Vi ønsker helt ny politikk
Liberaleren vil i utgangspunktet ikke ha en skjenkepolitikk vedtatt av politikerne. Vi ønsker full eiendomsrett. Det betyr at eierne av bedriftene skal få bestemme når det skal være skjenking og hva som skal skjenkes.

Markedet vil også på alkohol regulere seg selv. Fri omsetning betyr at skjenkeplassene vil ha åpent/full drift når det er penger å tjene. Når det er få mennesker ute, vil de fleste plasser ha stengt eller redusert drift. Få private aktører ønsker å tape penger. Derfor vil de fleste ha stengt i de rolige periodene.

Det er en fordel at folk nyter så mye alkohol som mulig på byen, istedenfor hjemme, på privatfester eller på illegale klubber. På byen vil det i stor grad være åpne og ryddige forhold. Det kan vi ikke si om private lag. Mer lukket servering av alkohol betyr dårligere alkoholpolitikk. Formynderne, eller regjeringen og KrF, ønsker i realiteten et system med ukontrollert marked. Det er håpløst at Jens Stotelberg & co stimulerer til et system med friere spillerom for en farligere alkoholpolitikk.

Tags:

Mest lest

Arrangementer