Ukategorisert

«Brun gørr» og «forrykt» om Hans Rustad ble for mye for PFU

Redaktøren for nettstedet Document.no, Hans Rustad er hjemmehørende i Eidsvoll, og i lokalavisen EUB har han fått passet sitt påskrevet. Men karakteristikkene var for grove for Pressens faglige utvalg.

PFU skriver i sin kjennelse om artikkelen/kommentaren i lokalvisen: «Artikkelen omtaler Rustad som en hovedeksponent for «den brune gørra»: «Det spiller ingen rolle hva sølet kaller seg, dette ligner veldig på nazisme».»

Og: «Utvalget viser også til at artikkelforfatteren kaller sommerens massedrap for en nazistisk terroraksjon og gjør en tett kobling mellom klager og massedrapsmannen: «Vi vil ikke at Behring Breivik, Rustad og andre forrykte mennesker setter dagsorden.»»

Pressens Faglige utvalg er klar i sin konklusjon:

Utvalget mener at denne kommentarartikkelen har gått for langt, og viser til Vær Varsom plakatens punkt 4.1 «Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon».

Eidsvoll Ullensaker Blad har brutt god presseskikk.

Oslo, 22. november 2011

Hilde Haugsgjerd,
John Olav Egeland, Øyvind Brigg, Line Noer Borrevik,
Henrik Syse, Camilla Serck-Hanssen, Stig Inge Bjørnebye

Les kjennelsen på Document.no

Mest lest

Arrangementer