Ukategorisert

Stortingsrepresentant utsatt for hacking

Frank Bakke Jensen (H) ble utsatt for hacking. Forhåpentligvis forstår både han og Høyres gruppe på Stortinget at for eksempel datalagringsdirektivet er skumle greier.

På fredag kom det merkelige beskjeder på Facebook-veggen til Bakke Jensen. De som kjenner stortingsrepresentanten stusset nok litt over meldingene som ble publisert. Sent i ettermiddag kom Finnmark-representanten selv med forklaringen.

— Hei der venner. Jeg skal delta i en programserie på VGTV der man ser på nettsikkerhet og overvåkingssamfunnet. I den anledning fant teamet det passende å utsette meg for en hacker. Han satt i rommet ved siden av og i løpet av knappe 300 sekunder hadde han overtatt min Facebook-profil, skriver Frank Bakke Jensen.

Stortingsrepresentanten synes forsøket både var skremmende og lærerikt.

–På forbausende kort tid, og uten at jeg merket noe, var min stemme på Facebook ivaretatt av totalt fremmende mennesker, skriver Bakke Jensen nå i ettermiddag.

Datalagringsdirektivet vil, når det er innført, bli misbrukt. Det er kun spørsmål om tid. Høyres stortingsgruppe sørget for at direktivet har politisk støtte i Norge.

Det er politikerne som må si NEI til overvåkingssamfunnet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer