Ukategorisert

Ingen Breivik-intervju?

Anders Behring Breivik vil neppe bli intervjuet av journalister etter dagens rapport som fastslår at han er utilregnelig.

Det betyr at terroristen ikke får en talerstol i tiden som kommer.

Tidligere denne uken meldte Journalisten.no at mange medier sto i kø for å få intervjue terrorsiktede Anders Behring Breivik. Forsvarer Geir Lippestad fortalte at samtlige norske medier og flere internasjonale medier ønsker å prate med ham.

Etter at konklusjonen av den psykiatriske evalueringen ble kjent, har mediene snudd.

–Slik konklusjonen foreligger i dag, er han en syk mann. Det sier seg selv at han ikke kan intervjues om han er åpenbart psykotisk, sier sjefredaktør Torry Pedersen i VG til Journalisten.no.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jone
Jone
10 years ago

Jeg tror atat her er det skittent spill i bilde. Å påstå at en slik, «utilregnelig mann». Kan planlegge en grand masterplan, og å planlegge å være psykotisk i gjerningsøyeblikket slik det ble påstått her er litt far fetched. Jeg kan ikke skjønne hvordan man kan planlegge å være psykotisk. ABB er selvsagt en skam for norge. Det er tydeligvis noe regjering ikke har lyst å prate om. De har ihvertfall ikke lyst til å utsette etterlatte og slikt for denne desperadoens frie ord. Den eneste måten for å være sikker på at de kan nekte ham ytringsfrihet, både gjennom… Read more »

Jim Kendall
Jim Kendall
10 years ago

I cannot entertain that anyone who is prepared to blow up a government building,and thence commence to the cowardly mass-murder of dozens of kids, upon the specious grounds that he would pretend to save Norway from Muslim-immigration policy; I find it appallingly berserk to credit such behavior to but merely criminal intent.
A lot more sane, as a nation, to discredit utterly Breivik’s posture of cultural commitment; and to face «this oncoming train» by de-railing it’s consummate insanity.

Fra arkivet

 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • 1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp1990: Den verdiliberale høyresiden dukket opp
  I 1990 dukket 130 liberale FpU'ere opp på Frps landsmøte. Det pekte frem mot partisplittelsen i 1994.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?