Ukategorisert

Arbeiderpartiet roter til en god idé

Til og med på tenketanknivå klarer sosialdemokrater å rote det til. Den sosialdemokratiske etableringen, Progressiv, får skattefinansiert støtte og penger fra Arbeiderpartiet.

Stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H) synes, ifølge Politisk.no, det er morsomt at den sosialdemokratiske tenketanken mottar etableringsstøtte fra Nav. Det betyr at tante Olga, for å bruke en tenkt person, må betale skatt for å finansiere Progressiv. Tante Olga ønsker lavere skatter og avgifter, og hun synes sosialdemokratiske tanker er motbydelige. Det er uhørt at Olga må betale for en etablering hun misliker svært sterkt.

Klassekampen skriver at Arbeiderpartiet støtter nyetableringen med penger for salg av foredrag. Det betyr at uavhengighet blir et fremmedord for Progressiv. Hvorfor ikke etablere Progressiv som en helt uavhengig instans, finansiert av private bidrag basert på frivillighet. Det er mulig og Civita er et glimrende eksempel.

Har fått det til
Civita er viktig for politikere på ikke-sosialistisk side. Ungdomsorganisasjoner, FrP, Høyre, KrF og Venstre, har fått viktige innspill i den politiske debatten. Civita er en premissleverandør på høyresiden, og har fått denne rollen basert på frivillighet og frivillige bidrag.

Liberaleren har i dag snakket med Kristin Clemet, og bedt henne redegjøre for inntektene som Civita mottar til driften. Civita-lederen var svært imøtekommende.

–Civita har ikke mottatt noe skattefinansiert støtte. Vi mottar støtte fra private organisasjoner og bedrifter. I tillegg søker vi noe prosjektstøtte fra stiftelser som Fritt Ord og Sparebankstiftelsen, sier Clemet til Liberaleren.

Hun legger til at Civita er helt uavhengig, og mottar ikke økonomisk støtte eller utfører oppgaver for de politiske partiene.

Det gir troverdighet i den politiske debatten, troverdighet Progressiv kan se langt etter. Daglig leder Lars Martin Mediaas er dessverre helt avhengig av skattebetalerne og Arbeiderpartiet.

Mest lest

Arrangementer