Ukategorisert

Bistandspartiet KrF

Når Utenriksdepartementet må bruke åtte milliarder kroner på bistand i innen mandag, er det et eksempel på en budsjettpost som er altfor stor.

Det er Aftenposten som har en artikkel om at Utenriksdepartementet har hastverk, hastverk med å bruke opp milliarder av kroner før tidsfristen med å bruke penger på årets budsjett går ut.

Når penger skal brukes raskt, uten gode planer, ender det ofte med sløsing. Å pøse ut slike summer stimulerer ikke til effektivitet.

I mange medier på onsdag, skrøt Kristelig Folkeparti av å flytte 100 millioner kroner på utviklingsbudsjettet for 2012. Avtalen mellom regjeringspartiene og KrF ble godt markedsført. Det politikerne, inkludert KrF, burde gjort, var å foreta milliardkutt. Når det gjenstår åtte milliarder kroner noen dager før frister løper ut, er det et sterkt signal om overbudsjettering. Eller; politikerne sløser med skattefinansierte penger.

Stortinget bør kutte i utviklingsbudsjettet og heller prioritere frihandel, altså gå inn for ekte solidaritet.

FrP-eksemplet
Aftenposten-saken har blitt markedsført på Facebook.com i dag. Mange av Liberalerens faste lesere har herjet med politikerne, byråkrater og summen som kommer fram i artikkelen. Ikke så rart, åtte milliarder kroner er mye penger.

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (FrP) bruker følgende eksempel knyttet til artikkelen:

–Ifølge Aftenposten så skal UD på 5 dager bruke 8 mrd kroner til bistand. Dette er ca 2 mrd. kroner mer enn alt vi skal bruke på investeringer i vei fra staten i hele 2012. Dette viser jo at er det politisk vilje så er det mulig. Dette blir helt feil.

Det politiske flertallet gir FrP svært gode poeng, poeng som gir betydelig oppslutning på meningsmålinger. Kutt i bistand bør bli en vinnersak!

Mest lest

Arrangementer