Ukategorisert

Aldersgrensedebatt

Det bør bli en stor debatt om norske aldersgrenser. Nå kolliderer politiske vedtak med politiske vedtak.

Regjeringen ønsker 18-årsgrense i solarier, og ønsker aldersgrensen innført fra 1. juli 2012. I pressemeldingen på Regjeringen.no fokuserer helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen på alt det negative for brukerne av solarier.

Denne 18-årsgrensen kolliderer kraftig med andre grenser satt av politikerne, blant annet den seksuelle lavalderen og stemmerettsalderen som en del rødgrønne politikere ønsker satt til 16 år.

Det ligger også en del andre ting i forslaget til regjeringen. For eksempel betjeningskrav, krav som kommer til å vanskeliggjøre driften for en del private aktører.

0 0 vurdering
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
8 years ago

Barnevernet kan umyndiggjøre barn i deres omsorg fram til de blir 20 eller 21 har jeg hørt, og bruker dette mot voksne som bruker narkotika for å holde dem på uønsket tvang.

Bigboyen
Bigboyen
8 years ago

Jeg foreslår å avskaffe foreldreansvaret, overvekt blant barn og ungdom er f.eks et langt større problem enn solarium. Så her bør jo myndighetene gripe inn å sette aldersgrense på usunn mat, for det er jo for mye for langt at foreldrene skal kunne sette grenser for sine barn. Vi vet også at mange ungdom kler alt for dårlig på seg om vinteren, hva med en ordning der man kontrollerer at de under 18 år har kledd på seg tilstrekkelig – det vil være viktig for å unngå at ungdom blir syke og går glipp av undervisning på skolen. Man vet… Read more »