Notiser

Tror ikke på gud

Flere sentrale ungdomspartilederne tror ikke på gud, viser et oppslag på Vårt Land.

–Jeg tror ikke på gud og mener vi bør ha et tydeligere skille mellom politikk og religion, sier AUF-leder Eskil Pedersen.

Det er velvalgte ord av AUF-lederen.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
G. Sanner
G. Sanner
10 years ago

Dette er vel et uttrykk for at opplysningstiden etterhvert når frem til alle. Det er en tid siden troen på tusser, troll, gjenferd, guder og ånder begynte å tape terreng. Det mest «seiglivede» har vært de historiene og mytene som de etablerte religionene har kommet med. Noen har hatt en tendens til å tro at siden folk har gått rundt å trodd på guder, ånder, oppstandelse og gjenferd i tusenvis av år, så må det være noe i det. Men nå kan selv barnet se at keiseren ikke har klær, og dermed står presteskapet nakne igjen. Kollekten og arve-gavene tørker… Read more »

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
10 years ago

Det er fullt mulig å regne seg som personlig kristen, samtidig som man vil skille klart mellom religion og politikk. Martin Luther, som vel neppe kan kalles gudløs, gjorde et stort nummer av dette skillet i flere av sine bordtaler og skrifter for øvrig. Han hevder til og med at det er i strid med religionens ånd og vesen og gjøre den til politisk faktor. Jeg synes samtidig det er interessant og ikke så lite påfallende at det alltid er kristendommen og troen på Israels gud som får gjennomgå når liberalere prediker (for det gjør de) skillet mellom religion og… Read more »

norskgoy
10 years ago

@Eivind Knudsen

En kritikk av Elohim er også en kritikk av Allah. Selv om du teologisk mener de ikke er det samme.

Fra arkivet