Ukategorisert

Har du slått på muslimradaren?

De må ha hatt radaren på, både Siv Jensen og ikke minst Bente Thorsen i FrPs stortingsgruppe denne uken. På en skole i Drammen fikk ikke elevene gå med nisselue på juleavslutning. Nyheten traff muslimradaren til Bente Thorsen så det sang: «- Dette er et trinn på veien for å utslette vår egen kultur.» Naturligvis. Norsk kultur står og faller med røde nisseluer.

Så viste det seg at Øren skole i Drammen ikke hadde falt på kne for kravstore foreldre med koranen som sverd. Tvert imot var det en gruppering som overhodet ikke feirer jul det ble tatt hensyn til, da juleavslutning ble omdøpt til «vintermarkering». I dagene efter den skandaløse nyheten fra Drammen (kommer det egentlig noen positive nyheter fra den byen?) måtte muslimer ut og forsikre om at de ikke hadde noe imot hverken røde nisseluer, julefeiring, pakker, eller julesanger. Selv om de ikke går til gudstjeneste i kirken har muslimer bosatt i Norge adoptert mange skikker vi forbinder med kristen julefeiring. Men når kom egentlig pakker, juletre og røde nisseluer inn i feiringen?. Og ble egentlig Jesus født 24.desember? Slike spørsmål var det ikke påtrengende mange som fant behov for å få svar på, et par korte uker før Norge stenger dørene og vender seg innover mot sine private hjem.

Såvidt jeg forstår feirer ikke Jehovas Vitner hverken jul eller fødselsdager. Og heller ikke 17.mai. I motsetning til muslimene er altså Jehovas Vitner en gruppering mennesker som er særdeles vanskelige å integrere i det norske samfunnet. Og i motsetning til muslimene, som samler seg i sine moskeer, så går Jehovas Vitner fra dør til dør (ofte to og to) og forsøker å overbevise deg og meg om at vi bør snu ryggen til alt som er typisk norsk. De driver med andre ord med aktiv misjonering. Akkurat som kristne misjonsgrupper på Sør- og Vestlandet i årtier har sendt misjonærer ut i verden bedriver Jehovas Vitner misjonering – men i eget land. Jeg har ikke hørt hverken FrP’ere eller andre advare mot «snik-Jahvisme» (som jeg har valgt å kalle det, for enkelhets skyld), eller ta til orde for tiltak som skal tvangsintegrere Jehovas Vitner.

Med muslimer er det naturlig nok annerledes. For det første er de mer synlige. De kommer jo opprinnelig fra andre breddegrader, de fleste av dem. Christian Tybring-Gjedde har fått tyn nok for ordvalget i sin beryktede Aftenposten-kronikk (Drøm fra Disneyland), men om vi ikke skal ta ham på ordet så har han vært klar nok i sin beskjed om at innholdsmessig står kronikken hans «fjellstøtt».

Jeg tror FrP-politikere er heldigere enn oss andre. La gå at de ikke veier sine ord på gullvekt. Og at de har en sjenerende forakt for særlig akademisk utdannelse – som få andre i Norge. Men de er utstyrt med noe vi andre burde få ta del i. De har sannsynligvis en egen radar, som er egnet til å fange opp dét vi andre ikke ser; at muslimene forsøker å avskaffe norsk kultur. Kanskje Jehovas Vitner i Drammen egentlig er et redskap for muslimene?

Jeg er kanskje snikislamifisert selv? For ikke vil jeg ha statskirke, ikke bryr jeg meg noe særlig om flagget. Hjertet mitt banker ikke heftig og begeistret når jeg ser en bunad. Riktignok feirer jeg jul, men vil heller ha ribbe av lam enn svin. Alarmerende tegn, alt sammen. Kanskje jeg burde utstyres med et tegn. Ikke en gul stjerne – men kanskje en halvmåne?

Mens jeg går forvirret omkring og lurer på hvordan jeg skal bli helbredet fra mine unorske tanker, venter jeg på en klar og tydelig definisjon av norsk kultur. Det ville sikkert hjulpet mange av oss, som sitter og lurer på om vi egentlig er så gode nordmenn som vi tror vi er.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
10 years ago

Nei, Pleym, jeg tror nok du er snikjehovasvitnifisert!

Og da har jeg ikke en gang nevnt mormonerne (de er også to og to). I motsetning til muslimene driver de intens misjonering.

Erik
Erik
10 years ago

Det er vel per definisjon mulig å utslette sin egen kultur, selv om det er andre grupper enn muslimer man forsøker å unngå og støte? Motstanderne av praksisen i Drammen mener ikke at norsk kultur står og faller på røde nisseluer, men at praksisen er et utslag av en mentalitet som er skadelig på sikt.

Pleym
Pleym
10 years ago

Og så viste det seg at de angrep feil mål. Det er mulig at Jehovas Vitner er en trusel mot norsk kultur (hva nå det måtte være), men de har sjelden vært trukket frem i den sammenheng tidligere.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
10 years ago

Det interessante med Drammen-saken er at den viser hva som er iferd med å bli et problem i Norge; dumsnille nordmenn som, både på vegne av seg selv og andre, er villige til å kaste en hver tradisjon over bord, i frykt for å støte noen. Representanter for Drammens fremmedkulturelle befolkning, som i intervjuer gav uttrykk for at de synes skolens håndtering var tøvete, viste således et større innslag av sunt bondevett enn de fleste andre. Men drammenserne er ikke de eneste som har gått i denne fellen. En viss Fabian, som Oslo-borgere synes å være svært begeistret for, gjorde… Read more »

Fra arkivet

 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.