Ukategorisert

Omkamp om DLD – i Danmark

Mens Arbeiderpartiet og Høyre sørger for flertall for omfattende overvåking i Norge, ønsker flertallet på Christiansborg en gjennomgang av danskenes svar på datalagringsdirektivet.

Den danske regjeringen er avventende, og har gang på gang utsatt en evaluering av direktivet, fordi Justisdepartementet mener loggloven fungerer tilfredsstillende.

Opposisjonen begynner imidlertid å bli lei av å vente. De ønsker en evaluering og eventuell revidering, ifølge Idg.no.

Dagens lov forplikter blant annet teleselskapene til å overvåke danskene på mobiltelefoner og pc-er, som skjer rundt 550 milliarder ganger om året, ifølge danske Computerworld. I snitt registreres i så fall en person 100.000 ganger i året eller 274 ganger om dagen mens de kommuniserer.

I Norge presset Arbeiderpartiet og Høyre igjennom en overvåkingslov. I vårt naboland er «DLD-loven» svært omstridt. Professor Peter Blume mener den danske loven gir minimal gevinst.

Viktig, viktig, viktig
Ettersom Arbeiderpartiet og Høyre ikke studerer erfaringer fra utlandet, er det ekstremt viktig å støtte opp om organisasjonen Digitalt Personvern. Nesten 405 000 kroner har kommet inn i kronerullingen som organisasjonen gjennomfører.

Mest lest

Arrangementer