Ukategorisert

Når julen ringes inn

tar redaksjonen i Liberaleren en pause i vår kommentatorvirksomhet. Vi er tilbake før du aner ordet av det. Kampen for frihet er aldri over!

I julen vender vi oss til vår familie, og nyter gleden over å være sammen. Gleden over å være fri for andre forpliktelser enn de vi har for våre nærmeste. I noen familier vil det være en tom plass. Noen er ikke der lenger, og vil bli dypt savnet.

I denne største høytiden for familier er der likevel de som er alene. Ikke alle har valgt det selv.

Det er kontraster ved det meste i livet, enten det er i hverdagen eller ved de store anledninger. De kan det være sunt å reflektere over.

Julen er definert som en kristen høytid, og det er frelserens fødsel som feires. Om Jesus var sønn av en høyere makt er et spørsmål om tro. Men om han var født i år 0, og i desember er gjenstand for disputt. Så om religionen har fått en mindre plass i denne høytiden er det ihvertfall lov å glede seg over at vi her nord er på vei mot lysere tider. Og det var vel dette våre forfedre feiret.

Også mennesker som er medlem i andre trossamfunn benytter disse dagene til å feire, med mat, drikke, pakker og familiesamvær.

Slik skapes de beste fellesskap; de som blir til i frivillighet, og som er ektefølt.

God jul!

Mest lest

Arrangementer