Notiser

Ron Paul – libertiner eller libertarianer?

Ron Paul er ikke slik norske journalister forventer at amerikanske republikanere skal være. Så hvor skal de plassere ham politisk. I dagens Dagbladet blir han ikke omtalt som liberalist eller libertarianer. Journalist Vegard Kristiansen Kvaale kaller ham like godt «libertiner» (s 17). Dét kan jo være forklaringen på at en del sterkt konservative republikanere har problemer med mannen. Oppdatert: Artikkelen ligger nå på nett, men ordene «den eksentriske libertineren» fra papirutgaven blitt byttet ut med «I stedet har Ron Paul sust fram. Han er så omstridt at han har minimale sjanser til å vinne hele nominasjonen, men har svært entusiastiske og trofaste tilhengere.»

Tags:

,
6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
André
André
10 years ago

Ha ha, libertiner ja 😀 RP er ikke dumt valg for en libertiner da. Er nok mer Rothbard-libertarianer/liberaler.

Anonym
Anonym
10 years ago

Kanskje denne kunne oversettes til norsk? Og sendt til norske journalister.

http://www.politico.com/news/stories/0112/70997.html#ixzz1iIEjgty5

Nikolai
Nikolai
10 years ago

Ha ha ha Dagbladets journalister sliter maksimalt. Hvordan beskriver de Ron Paul «Den eksentriske libertineren Ron Paul» (Dagbladet, 30. des. 2011, s.11) ifølge journalisten Harald S. Klungtveit. Eksentrisk? Libertiner? Mulig disse journalistene bør få seg litt utdannelse ut over journalisthøyskolen?

Bokmålsordboken sier følgende: «liberti’ner m2 (lat. libertinus ‘frigitt (slave)’, av liber ‘fri’) nytelsessyk, utsvevende mannsperson, levemann, vellysting» http://www.nob-ordbok.uio.no/perl/ordbok.cgi?OPP=libertiner&begge=+&ordbok=bokmaal

Eksentrisk defineres som «uvanlig, underlig, forskrudd».

Så ifølge denne Dagbladet-journalisten så er Ron Paul en forskrudd nytelsesyk, utsvevende mannsperson?

Jone
Jone
10 years ago

«there goes CRAAAZY uncle Ron again.. Talking about the unsustainability of multiple wars!.. COO COO!» -Jon Stewart

trackback
10 years ago

[…] republikanernes primærvalg i Iowa idag. Alllerede på side 3 viser VGs Anders Giæver at han i motsetning til Dagbladets Vegard Kristiansen Kvaale kan stave ordet liberalist. Giæver skriver en kort epistel om Paul under overskriften […]

Nikolai
Nikolai
10 years ago

Hva er det med norske journalister egentlig?

https://plus.google.com/u/0/100499641657645166106/posts/4hS8EYy6s1N

Fra arkivet