Notiser

Cato om Santorum

Den sterkt konservative republikaneren Rick Santorum har seilet opp til å ligge blant de tre republikanerkandidatene med størst oppslutning foran dagens primærvalg i Iowa (sammen med Mitt Romney og Ron Paul. I den anledning har den liberalistiske tenketanken Cato Institute sett nærmere på Santorums standpunkter. Les artikkelen «Rick Santorum v. Limited Government«.

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
10 years ago

God artikkel, men for sent. Dessverre så har kirkene i Iowa gitt sine marsjordre til kristenfundamentalistene i prekenen på søndag og det betyr at det blir en kamp mellom Santorum og Ron Paul sin evne til å få ut ungdommen.

Jeg tipper overraskelsen blir at Romney ramler ned til 3.plass. Romney scorer sterkest blant de over 60 år og det er ikke sikkert de møter opp 100%.

Jone
Jone
10 years ago

Å kalle Santorum for konservativ er ikke riktig. Ser man på politikken hans så stemte han for bailouts og diverse ting som ikke kan kalles særlig konservativt.

Anonym
Anonym
10 years ago

@Jone Ordet «konservativ» betyr i våre dager ny- og/eller moralkonservativ, og ikke noen som er tilhenger av en dramatisk mye mindre stat. Per denne definisjonen er Santorum omtrent like konservativ som Marx var kollektivistisk.

Voodoo-king
Voodoo-king
10 years ago

Her bommer nok Anonym ganske kraftig, det å være konservativ handler nettopp om å ønske mindre stat, færre reguleringer, lavere skatter samt og balansere budjsettet. Det er forøvrig også vanglig å skille mellom å være «fiscal conservative» og «social conservative». Mens det er mulig å stille spørsmål om hvor konservativ Mitt Romney er virker det ganske klart at både Rick Santorum og Ron Paul er klart konservative, forskjellen består først og fremst i at Ron Paul vektlegger det og være fiscal conservative mer mens Rick Santorum vektlegger familie, gud og abortmotstand høyere. Det er forøvrig innteresant å merke seg at… Read more »

Jone
Jone
10 years ago

@Per Aage Pleym Christensen
Tja.Viktig å skille mellom forsvaret og militæret.

Er militæret du tenker på nå tenker jeg. 🙂

Pleym
Pleym
10 years ago

Forsvaret = militærvesenet.

Et forsvar – det som gjøres for å bygge opp et forsvar av et geografisk sted, eller landområde.

Fra arkivet