Notiser

Cato om Santorum

Den sterkt konservative republikaneren Rick Santorum har seilet opp til å ligge blant de tre republikanerkandidatene med størst oppslutning foran dagens primærvalg i Iowa (sammen med Mitt Romney og Ron Paul. I den anledning har den liberalistiske tenketanken Cato Institute sett nærmere på Santorums standpunkter. Les artikkelen “Rick Santorum v. Limited Government“.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

God artikkel, men for sent. Dessverre så har kirkene i Iowa gitt sine marsjordre til kristenfundamentalistene i prekenen på søndag og det betyr at det blir en kamp mellom Santorum og Ron Paul sin evne til å få ut ungdommen.

Jeg tipper overraskelsen blir at Romney ramler ned til 3.plass. Romney scorer sterkest blant de over 60 år og det er ikke sikkert de møter opp 100%.

Jone
Jone
9 years ago

Å kalle Santorum for konservativ er ikke riktig. Ser man på politikken hans så stemte han for bailouts og diverse ting som ikke kan kalles særlig konservativt.

Anonym
Anonym
9 years ago

@Jone Ordet “konservativ” betyr i våre dager ny- og/eller moralkonservativ, og ikke noen som er tilhenger av en dramatisk mye mindre stat. Per denne definisjonen er Santorum omtrent like konservativ som Marx var kollektivistisk.

Voodoo-king
Voodoo-king
9 years ago

Her bommer nok Anonym ganske kraftig, det å være konservativ handler nettopp om å ønske mindre stat, færre reguleringer, lavere skatter samt og balansere budjsettet. Det er forøvrig også vanglig å skille mellom å være “fiscal conservative” og “social conservative”. Mens det er mulig å stille spørsmål om hvor konservativ Mitt Romney er virker det ganske klart at både Rick Santorum og Ron Paul er klart konservative, forskjellen består først og fremst i at Ron Paul vektlegger det og være fiscal conservative mer mens Rick Santorum vektlegger familie, gud og abortmotstand høyere. Det er forøvrig innteresant å merke seg at… Read more »

Jone
Jone
9 years ago

@Per Aage Pleym Christensen
Tja.Viktig å skille mellom forsvaret og militæret.

Er militæret du tenker på nå tenker jeg. 🙂

Pleym
Pleym
9 years ago

Forsvaret = militærvesenet.

Et forsvar – det som gjøres for å bygge opp et forsvar av et geografisk sted, eller landområde.

Fra arkivet