Notiser

Er kronprinsen for glup for oss?

Dét skriver Frank Rossavik i en kommentar i Morgenbladet, om monarkiets fremtid. Han får allerede pepper på Twitter for kongefjesking. Men artikkelen har mange interessante betraktninger. Rossavik nevner bl.a kronprinsens vennskap med Trond Giske, og påpeker at Norge en dag kan få en konge og en statsminister som er venner privat. Konstitusjonelt uheldig? Kunne man se for seg Haakon og Siv Jensen som omgangsvenner? Les artikkelen her.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Raag Raaum
10 years ago

En liten kommentar (til artikkelen det linkes til). Ja både Haakon VII og Olav V var populære da de døde. Men det vil ikke si at de var ukontroversielle på noen tidspunkt. Haakon VII tok en politisk beslutning som lå bak ordene «Jeg er også kommunistenes konge» (da Arbeiderpartiet fikk sin første regjering.) Hans popularitet var sterkt knytta til valgene han gjorde i april 1940. Mindre kjent (for vanlig folk) var det som kommer fram hos Lahlum, om at han la føringer for samlingsregjeringa i 1945, blant annet ved å kreve at NKP var representert med like mange statsråder som… Read more »

Fra arkivet