Notiser

Wessel-Aas om rettsliggjøring

Lønning-utvalget har foreslått å skrive menneskerettighetene inn i Grunnloven. Jurist Jon Wessel-Aas (kjent fra kampen mot DLD) har blogget om konsekvensene.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Kan egentlig Grunnloven endres uten en folkeavstemning?

Synes dette er provoserende. De kommer garantert til å lure inn noen ting som de samtidig forsøker å dysse ned eller gjøre så teknisk at folk ikke bryr seg, som tillater f.eks. økt overvåkning, og så vil de bruke nytale for å kalle det noe annet enn en spade.

Pleym
9 years ago

Anonym, hvordan Grunnloven kan endres er beskrevet i Grunnloven. Endring kan bare gjøres av Stortinget. En omstendelig prosess. Vanskelig å samle 2/3 flertall. Derfor får man meningsløse vedtak som “rett til ren natur” og “rett til arbeide”.

Mest lest

Fra arkivet