Ukategorisert

Heldagsskole?

Det er trolig delte meninger om heldagsskole blant Liberalerens lesere, men det kan bli en viktig sak i valgkampen 2013.

Det er Arbeiderpartiets Jan Bøhler som ønsker et nytt stort prosjekt for regjeringen og han mener heldagsskole kan være prosjektet med stor P.

–Jeg ser en heldagsskolereform i samme kategori som barnehageløftet, sier Jan Bøhler til Nationen.no.

Det er naturlig at heldagsskole er omdiskutert blant liberalister. Norge bruker mye skattefinansierte penger i denne sektoren. Heldagsskole vil gjøre utgiftene større, uten at gevinsten er sikret.

Det som taler for, er at heldagsskole kan erstatte lekeskolen med oppbevaring av barn til bestemte tider. Heldagsskolen bør gi høyere timeantall og dermed økt kunnskapsmengde. Heldagsskole kan bety slutten for kommunale SFO og kulturskoletilbud. At tulletilbud blir erstattet med kvalitet, er en god tanke. Ulempen er finansieringen og at myndighetene får større innflytelse over oppveksten til norske barn.

Hva mener du?
Liberaleren spør leserne; hva mener dere om heldagsskole? Ja eller tja til heldagsskole, gi oss gjerne et hint om innholdet i framtidens norske skole.

Nedenfor er det mulig å kommentere artikkelen.

Mest lest

Arrangementer