Ukategorisert

Heldagsskole?

Det er trolig delte meninger om heldagsskole blant Liberalerens lesere, men det kan bli en viktig sak i valgkampen 2013.

Det er Arbeiderpartiets Jan Bøhler som ønsker et nytt stort prosjekt for regjeringen og han mener heldagsskole kan være prosjektet med stor P.

–Jeg ser en heldagsskolereform i samme kategori som barnehageløftet, sier Jan Bøhler til Nationen.no.

Det er naturlig at heldagsskole er omdiskutert blant liberalister. Norge bruker mye skattefinansierte penger i denne sektoren. Heldagsskole vil gjøre utgiftene større, uten at gevinsten er sikret.

Det som taler for, er at heldagsskole kan erstatte lekeskolen med oppbevaring av barn til bestemte tider. Heldagsskolen bør gi høyere timeantall og dermed økt kunnskapsmengde. Heldagsskole kan bety slutten for kommunale SFO og kulturskoletilbud. At tulletilbud blir erstattet med kvalitet, er en god tanke. Ulempen er finansieringen og at myndighetene får større innflytelse over oppveksten til norske barn.

Hva mener du?
Liberaleren spør leserne; hva mener dere om heldagsskole? Ja eller tja til heldagsskole, gi oss gjerne et hint om innholdet i framtidens norske skole.

Nedenfor er det mulig å kommentere artikkelen.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
andré
andré
10 years ago

vel, jeg er mot all form for statlig skole, men spesielt grunnskolen. mener det kan være er en helseskadelig institusjon for mange. utdanning er ikke det samme som skole. skolesystemet dreper læringsgnisten for mange, spesielt på de områdene skolen tar for seg. barn av staten? Brett fra «school sucks podcast» tar for seg det meste: http://edu-lu-tion.com/
ellers har vi gamle kjente som John Taylor Gatto som har mye interessant å komme med: http://www.youtube.com/watch?v=Ul5GFwjt4t4&feature=mfu_in_order&list=UL

virker som en interessant bok: http://www.kirstenolson.org/wounded.php

barnehager er kanskje enda verre. i tillegg til traumene sørger den for mer sykdom…

Bjørn
Bjørn
10 years ago

«Det er Arbeiderpartiets Jan Bøhler som ønsker et nytt stort prosjekt for regjeringen og han mener heldagsskole kan være prosjektet med stor P.» Så regjeringen trenger heldagsskole for å ha noe å fleske til med liksom? Det er tydelig at de vi andre trodde skulle være i sentrum her, nemlig skolebarna, ikke er noe Bøhler gidder å ofre en kommentar. Jeg vet ikke om dette kommer av tidlig Alzheimer, eller om de faktisk er blitt så utenomjordisk arrogante i AP at de mener det er rett og rimelig at skattebetalerne skal finansiere en heldagsskole som verken de med barn eller… Read more »

Karsten Eig
10 years ago

Heldagsskolen føyer seg inn i et mønster der skolen skal ordne alle problemer i samfunnet, enten gjennom at elevene skal lære alt i undervisningen, at de skal oppdras der, og at de kan oppbevares så begge foreldrene kan jobbe. I tillegg er det selvsagt utjevnende fordi alle barna går i den samme, like, skolen og ikke prisgis at foreldrene har forskjellige sosioøkonomiske kår. Hvilket selvsagt har et stort element av sanhet, og derfor er fristende. Men, hvis dette går for langt ender man opp med et samfunn der staten overtar hele barndommen fra både foreldre og barn, for å gjøre… Read more »

Fra arkivet