Ukategorisert

Få ringte Hjelpelinja i 2011

Statistikken for Hjelpelinja i 2011, offentliggjort av Lotteritilsynet, viser først og fremst at få ringte hjelpelinjen for spilleavhengige i fjor.

Hjelpelinja mottok 1 010 samtaler om eller fra spillere i 2011. Det er veldig, veldig, veldig lite, men en økning sammenlignet med 2010. Økningen er på tolv prosent, selv om den norske spillpolitikken har stått fast det siste året. For øvrig en politikk som gir stort spillerom for aktører på internett som ikke har konsesjon i Norge. Det er disse spillene (kasinospill og poker) hjelpetelefonen får flest henvendelser om.

Det er totalt gjennomført 313 samtaler med dataspill som tema. 266 av disse samtalene er førstegangssamtaler, viser statistikken. Bolken om dataspill i rapporten viser først og fremst at det er mulig å gjøre det aller meste om til et problem.

Ny spillpolitikk? Ja takk!
331 000 personer i Norge spiller poker, ifølge en undersøkelse som Synovates har utført for pokerentusiaster. Tallet viser at mange gir blaffen i forbudet og mange bruker internett til å spille. En stor del av befolkningen støtter ikke dagens formynderlinje som har bred politisk oppslutning på Stortinget, og det bør være et sterkt signal til formynderne.

Mest lest

Arrangementer