Ukategorisert

Kan bety høyere skatt

Dersom politikerne ikke prioriterer innenfor kjente rammer, vil skattefinansiert tannhelse bety økt skatt.

Det er AUF-leder Eskil Pedersen som kommer med denne ærlige innrømmelsen i en artikkel som Nettavisen har på trykk.

Det er spesielt TV2 som de siste dagene har hatt redaksjonelle saker om at mange nordmenn ikke har råd til å besøke tannlegen. Skattefinansiert tannhelse vil ikke gjøre tannhelsen rimeligere, men kostnadene fordeles på alle som betaler skatter og avgifter. Et urettferdig system, men i tråd med norsk sosialdemokrati.

Skal det offentliges innsats økes på flere områder, vil det bli umulig å senke offentlige utgifter for å redusere skatter og avgifter. Derfor sier Liberaleren nei til ønsker fra sosialdemokrater; tannhelsen er en privatsak og bør være privat også i fremtiden!

7 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
10 years ago

Klart det kan bety høyere skatt. Men hvorfor er tannhelse en privatsak, mens annen helse ikke er det?

Konrad
10 years ago

Det er helt fair å mene at helse er en privatsak, men i Norge er all helse offentlig velferd – unntatt tannhelse. Hvorfor skal akkurat tannhelse være rent privat (gitt at vi har offentlig helsetjeneste)? «Det ville betydd at de som lever sunt ikke…» Den påstande holder bare 25 %. 50 % av helsen vår er bestemt av gener, og gener vet vi er lotteri. Skal man straffes for at foreldrene har feil gener? Ja, foreldre er også ansvarlig for oppvekst og oppdragelse. Skal man straffes for foreldre med usunn livsstil og gal oppdragelse? Mange livsstilsrelaterte helseplager slår fullt ut… Read more »

Konrad
10 years ago

Ikke bare gener, også oppvekst og oppdragelse, så når man er 20 år er mye gitt. Om det er 50% eller 41,2 % eller 69,4 % er underordnet. Poenget er forsikringselementet.

Jeg har ikke argumentert for økt skattefinansiering, jeg har bare påpekt inkonsistensen.

Karsten Eig
10 years ago

Eskil Pedersen skal ha ros for at han er ærlig. Og det er jo ganske inkonsekvent at et sosialdemokrati holder seg med gratis (nesten) helsetjenester mens tannhelsa for de fleste er helprivat. Men løsningen er ikke dermed å gjøre tannhelsa offentlig, men å privatisere resten av helsevesenet. Kaoset i Helse Sør-Øst er en konsekvens av et helsevesen som ødelegges av manglende konkurranse og dermed dårlig organisering, «hjulpet» av en stat som snører igjen pengesekken men uten å gjøre noe med de undrliggende problemene til overskridelser. Og, helsekøer, anyone? Hos tannlegen fikk jeg time på et par dagers varsel – det… Read more »

Fra arkivet