Ukategorisert

En unødvendig debatt

Debatten om nattmat i Stavanger er uverdig. Private aktører bør kunne bestemme egne åpningstider uten noen former for restriksjoner.

Det var politistasjonssjef Odd Tveit Jørgensen som foreslo reduserte åpningstider for aktører som har bevilling for matservering. Etter utspillet har det vært debatt. Formynder-Høyre har vært positiv til innstramninger, mens FpU har delt ut pølser. (Begge lenkene er til Rogalands Avis på nett)

Politikerne kan regulere åpningstidene gjennom serveringsbevillingene som kommunene tildeler aktører i næringslivet. Bevillingspolitikken bryter med både eiendomsrettigheter og avtalefriheten. Det er en skam at det finnes tilhengere av Jørgensens innstrammingslinje.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
norskgoy
10 years ago

Godt jeg skal bli gauk.

Stasjonsjefen så jeg idag, eller igår, hevde at det var bra at det ble debatt. Klassisk og klisjefylt fossroing.

Fra arkivet