Ukategorisert

Alkoholforbud er tema i Debatten

Krav om alkoholforbud er både dumt og urealistisk.

Foran kveldens runde i Debatten, har NRK.no følgende forhåndsomtale av programmet: ”Politikken er rammet av enda en sexskandale. Mange roper på alkoholforbud – er det forbud som skal til for å få slutt på overgrep og maktmisbruk?” Debatten går på lufta på NRK1 klokken 21:30 i kveld.

Debatten i kveld bør ikke handle om politikk og alkohol. Det bør handle om tillitsbrudd. Det er skjenking av mindreårige og eventuelt overgrep som er problemet. Ikke alkohol og politikk som er helt uproblematisk for de aller fleste som deltar på politiske samlinger.

Frihet
Partiorganisasjonene har nesten full frihet i hvordan de organiserer samlingene. De som ønsker alkoholfrie tilstelninger kan sørge for å legge arrangementene til steder som gir deltakerne minimal tilgang på alkoholholdige drikker. Få gjør dette, fordi det sosiale er en viktig del av politiske samlinger. Alkohol er sosialt, på godt og vondt.

Regionale og nasjonale samlinger blir ofte lagt til hoteller og overnattingsbedrifter. Det betyr tilstelninger hos steder som har skjenkebevillinger. Med skjenkebevillinger vil det som oftest være skjenking av alkohol.

Lokale møter blir ofte, spesielt på mindre plasser, lagt til møtelokaler i kommunen. Som regel er det ikke skjenkebevilling i lokalet og samlingen blir gjennomført uten at alkohol er en del av arrangementet.

Partiene er forskjellige og mangfoldig når det gjelder tilstelninger. I det daglige virket som politiker er alkohol uproblematisk for de aller fleste. Ikke la oss lage et problem av noe som er uproblematisk og som partiene har frihet til å styre på egenhånd.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • KommunazismenKommunazismen
  Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.