Ukategorisert

Nulltoleransen dør

Den eneste fordelen med utspillet fra Norsk narkotikapolitiforening, er at nulltoleransen mot narkotika er en linje vi kan vinke farvel til.

Ungdom som blir tatt med narkotika for første gang må få en helt ny sjanse. De må få muligheten til å slippe anmerking på rullebladet, mener Arnt Idar Eid i Norsk narkotikapolitiforening, ifølge nettstedet til Politiets Fellesforbund.

Justis- og beredskapsdepartementet har endt på høring forslag om alternative reaksjoner for mindre narkotikalovbrudd. Arbeidsgruppen foreslår at personer som pågripes for mindre narkotikalovbrudd kan få tilbud om motivasjonssamtaler i stedet for bøter. Norsk narkotikapolitiforening, som skribenten regner som forbudets fremste talerør, avviser ikke forslaget som er sendt ut på høring.

Mange cannabisbrukere mener for eksempel at motivasjonstalene som ønskes innført egentlig er moralsamtaler. For å slippe straff, slik Norsk narkotikapolitiforening tar til ordet for, vil mange godta samtaler. Det gir ikke bedre narkotikapolitikk, men nulltoleransen mot narkotika dør og det er en fordel.

0 0 vurderinger
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Arild Knutsen
9 years ago

Er ikke enig i at nulltoleransen dør med dette. Det er snarere en panisk måte å opprettholde nulltoleransen til tross for sterkt ønske om å avslutte undertrykkingen. De unngår (eventuelt) avkriminalisering ved å endre fra straff til andre tvangstiltak. Hvor humane de enn fremstilles så er det ren tvang med trussel om straff.

Man skal stadig jages og plages. Det skal stadig medføre razziaer og andre aksjoner og pågripelser etc.

Det skal stadig anses som kriminelt og på den måten stadig medføre fordommer. Nulltoleransen opprettholdes med departementets forslag, men blir litt mykere gjennomført.

Anonym
Anonym
9 years ago

Avholdslosjen er gjort en genistrek. De har kuppet avkriminaliseringsdebatten og skal innføre fascistoide kontrollmekanismer som er langt mer inngripende overtramp enn fengsel eller bot. Å tisse foran et fremmed menneske hver måned i to år er både kostbart og traumatiserende for en ungdom som i utgangspunktet ikke har noe stort problem. Det hele er basert på hasj-til-heroin-myten og den veldige bedehusskrekken i dette landet. Det blir i praksis tvangskontrollering. Tenk deg om du måtte tisse foran en fremmed hver dag i to år under press fra vettskremt familie om du ble tatt i å drikke en pils når du var… Read more »

Mest lest

Fra arkivet