Ukategorisert

Rogaland Høyre, helt på viddene

Det beste beviset på at Rogaland Høyre skyter langt over mål, er uttalelsene til delegatene som stemte mot resolusjonen som ble vedtatt.

Rogaland Høyre har publisert resolusjonen «Et fremtidsrettet landbruk» på eget nettsted. Ser en bort fra ordene om skatter og avgifter, er resolusjonen et makkverk. Skal Høyre ha troverdighet hos velgere som ønsker en merkbar kursendring, kan ikke slike resolusjoner få rotfeste.

Nå er det mulig å påstå på en troverdig måte, at Høyres politikk ikke skiller seg ut fra Senterpartiets politikk på Stortinget. I resolusjoner og prinsipielle debatter om jordbruk må det være synlige forskjeller mellom partiene.

–Jeg lurer på om jeg er kommet feil, om jeg er på årsmøtet i Senterpartiet. Bøndene er ikke næringsdrivende, men sterkt subsidierte. Norsk landbruk er det nærmeste vi kommer stalinistisk planøkonomi. Norsk jordbruk er karakterisert av lite produktivitet og av leveringsproblemer, jevnfør smørmangelen, sa Ole Henrik Nesheim, ifølge Aftenbladet.

–Jeg er selv fra Russland og kjenner igjen russisk landbrukspolitikk når jeg ser den, sa Maxim Gouchan fra Unge Høyre melder Aftenbladet.

Mest lest

Arrangementer