Ukategorisert

Rogaland Høyre, helt på viddene

Det beste beviset på at Rogaland Høyre skyter langt over mål, er uttalelsene til delegatene som stemte mot resolusjonen som ble vedtatt.

Rogaland Høyre har publisert resolusjonen «Et fremtidsrettet landbruk» på eget nettsted. Ser en bort fra ordene om skatter og avgifter, er resolusjonen et makkverk. Skal Høyre ha troverdighet hos velgere som ønsker en merkbar kursendring, kan ikke slike resolusjoner få rotfeste.

Nå er det mulig å påstå på en troverdig måte, at Høyres politikk ikke skiller seg ut fra Senterpartiets politikk på Stortinget. I resolusjoner og prinsipielle debatter om jordbruk må det være synlige forskjeller mellom partiene.

–Jeg lurer på om jeg er kommet feil, om jeg er på årsmøtet i Senterpartiet. Bøndene er ikke næringsdrivende, men sterkt subsidierte. Norsk landbruk er det nærmeste vi kommer stalinistisk planøkonomi. Norsk jordbruk er karakterisert av lite produktivitet og av leveringsproblemer, jevnfør smørmangelen, sa Ole Henrik Nesheim, ifølge Aftenbladet.

–Jeg er selv fra Russland og kjenner igjen russisk landbrukspolitikk når jeg ser den, sa Maxim Gouchan fra Unge Høyre melder Aftenbladet.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?Bærekraftsmålene – rett til gratis helsestell?
  Bærekraftsmålene har vært omstridt i samfunnsdebatten. Hva er disse målene? Bør all form for fattigdom avskaffes? Hva med sult? Og hvordan er dette med helsetjenester? Første del i en artikkelserie på fire om FNs bærekraftsmål.
 • En flyktning til besvær?En flyktning til besvær?
  Finnes det markedsløsninger for å løse flyktningskrisen?
 • Innvandring og SvalbardInnvandring og Svalbard
  Svalbard er et godt eksempel på hva som menes med fri innvandring. Egenfinansiert innvandring for fredelige mennesker.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • CO2-skatt: en nødvendig inngripen?CO2-skatt: en nødvendig inngripen?
  Temperaturen stiger, og CO2-utslipp bidrar til utviklingen. Er CO2-skatt en nødvendighet for raskere overgang til fornybar energi?
 • Selve boken om Berlinmurens fallSelve boken om Berlinmurens fall
  Hvis du vil lese noe intenst spennende og faglig solid om Berlinmuren siste dager, trenger du ikke lete videre.