Ukategorisert

Ja til søndagsåpne butikker!

En undersøkelse utført av Vårt Land viser at det er 324 matbutikker som har åpent på søndager.

At over 300 butikker har åpent på søndager, viser at dagens forbud er mislykket. Mange utnytter smutthullene som er i lovverket. Det er mulig å fjerne smutthullene ved å liberalisere lovverket og dermed styrke eiendomsrettighetene. Det betyr i praksis at eiere som vil ha søndagsåpent, bør få lov til å ønske kundene velkommen også på søndagene.

Formyndere som er mot liberalisering, kan sammenlignes med personer som var mot farge-tv, mot flere tv-kanaler, mot lokalradiostasjoner og mot øl i butikk. De er negative til naturlig utvikling, også kalt valgmuligheter for forbrukerne.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Øyvind Treider Olsen
Øyvind Treider Olsen
10 years ago

Dersom folk vil jobbe i butikk på søndager,så hvorfor i alle dager skal de ikke få lov til det ? Dersom folk vil sløse bort tid på handel på en søndag,så hvorfor i alle dager skal de ikke få lov til det ? Kan faktisk komme på opptil flere viktigere ting av utfordringer i samfunnet å engasjere meg i 🙂

Øyvind Treider Olsen

Mattias
Mattias
10 years ago

Ja det är verkligen på tiden att göra något med detta. Jag vet folk i Sverige som är tacksamma över att få lov att jobba på söndagar. Dette är en av de få ting som jag har irriterat mig på sen jag flyttat till Norge. Idag, kom jag tillbaka från påskeferie i Sverige. Kylskåpet står tomt, men jag får inte lov att handla mat. Løsningen kan vara att gå på restaurang. De människorna där verkar ju få lov att jobba idag.

Pleym
Pleym
10 years ago

Klart det finnes viktigere ting, Øyvind. Men når politikerne velger å ta tak i de små tingene fremfor de store utfordringene, så må vi si ifra: Dette klarer vi selv! Ligg unna!

Fra arkivet