Ukategorisert

Bruker skattelettelser som virkemiddel

Fremskrittspartiet har foreslått skattelettelser for at lønnsoppgjøret skal bli moderat. Det er spesielt konkurranseutsatte bedrifter, altså bedrifter som konkurrerer mot utenlandske bedrifter, som merker for høy lønnsvekst.

–De fleste partene i arbeidslivet har uttrykt ønske om et moderat lønnsoppgjør i år. Da må regjeringen bidra med konkrete tiltak inn i forhandlingene. Da jeg for to uker siden i Stortinget utfordret finansministeren om lønnsoppgjøret, uttrykte han stor bekymring, men hadde ikke et eneste tiltak. Han gjemte seg bare bak “et ansvarlig statsbudsjett”. Finansministerens problem er at statsbudsjettet for 2012 ble laget da de økonomiske pilene pekte opp. Siden budsjettet ble fremlagt i oktober har pilene pekt ned. Reallønnen i flere land blir nå redusert. Budsjettet er åpenbart ikke laget for et moderat lønnsoppgjør. Derfor må det komme nye tiltak dersom det skal være troverdig at myndighetene vil bidra, skriver Ketil Solvik Olsen i en bloggpost.

Ketil Solvik Olsen, finanspolitisk talsmann i FrP, skriver at Fremskrittspartiet har fremmet forslaget i dag.

Lavere skatt er et godt virkemiddel for å få fart i økonomien, men viktigst er det prinsipielle; lavere skatt betyr mer frihet!

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer