Notiser

Forakt mot rike mennesker

Politikere viser forakt mot mennesker som tjener penger. SVs Inga Marte Thorkildsen, som akkurat nå er medlem av et parti som bør holde munn om penger, mener problemet er at noen kan bli så forbaska rike.

Les hele artikkelen på Nettavisen.

4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
woff
woff
10 years ago

Hvorfor er det å være «forbaska rik» et problem, mon tro? Jeg er selv «forbaska fattig» på penger, og det er faktisk et problem i dette svindyre landet der man ikke slipper unna skatter og avgifter i fleng.Dessuten er jeg ærlig nok til å innrømme at jeg gjerne skulle vært rik,- ikke nødvendigvis så rik som Fredriken. For mye å holde styr på der. 🙂 SV kan ryke og reise.

Skjoldet
Skjoldet
10 years ago

Vel, sånn går det når man ser på økonomi som noe statisk. En gitt kake som må deles, og hvis noen får en stor del får noen andre en liten del. Man ignorerer komplett at de som blir rike gjør det ved å utvide hele kaken for alle.

Foresten morsomt at karriærepolitikere som ikke har gjort en times ærlig arbeid skal kritisere andre om manglende samfunnsansvar.

Gullstandard
10 years ago

Det er er et problem at noen kan bli så forbaska dum, i hvertfall.

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
10 years ago

Men herregud, det er jo helt logisk at Sosialistisk Venstreparti er tilhengere av et stadig mer konfiskatorisk skattetrykk! Hvis ikke folk betaler mer i skatt, hvordan skal Sosialistisk Ungdom og «forskere» med mer politisk enn vitenskapelig tyngde da få penger til sin partipolitiske og ideologiske virksomhet? Det er imidlertid pussig hvordan venstresiden betrakter rikdom som et større problem enn den stadig mer omseggripende fattigdom i dette herlige rødgrønne nirvana. I 2005 skulle våre rødgrønne laboranter avskaffe fattigdommen før 2009. I 2009 skulle de avskaffe fattigdommen innen 2013. Resultatet av seks år med fattigdomsavskaffelse er flere fattige barn, blant annet. Selvmord… Read more »

Fra arkivet

 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?
  Hvordan vet vi hva som er svindel og hva som ikke er det? Hva er det som gjør at noe løgn bør straffes, men ikke annen type løgn?
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.