Ukategorisert

Bilist anmeldt

Det kan være straffbart å bli fri for bensin og diesel på norske veier.

Det er Oslo-politiet som kom med følgende meldinger på Twitter.com:

–E6 nord v/Furuset: bil har kjørt bensintom og skapte ekstra kø. Politi er på stedet og fått den over i høyre felt. Tauebil er på vei.

–Vedkomne som kjørte bensintom, blir anmeldt av patruljen. Brudd på veitrafikkloven § 3, ved å forstyrre annen trafikk unødig.

§ 3 i vegtrafikkloven er rimelig klar: «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen».

Det er dumt å bli bensintom, men uhell kan dessverre skje uten at den som rammes nødvendigvis bør dømmes til en eller annen form for straff. Noen saker kan løses uten anmeldelse og dette kan være én slik sak.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer