Ukategorisert

Bilist anmeldt

Det kan være straffbart å bli fri for bensin og diesel på norske veier.

Det er Oslo-politiet som kom med følgende meldinger på Twitter.com:

–E6 nord v/Furuset: bil har kjørt bensintom og skapte ekstra kø. Politi er på stedet og fått den over i høyre felt. Tauebil er på vei.

–Vedkomne som kjørte bensintom, blir anmeldt av patruljen. Brudd på veitrafikkloven § 3, ved å forstyrre annen trafikk unødig.

§ 3 i vegtrafikkloven er rimelig klar: «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret. Vegfarende skal også vise hensyn mot dem som bor eller oppholder seg ved vegen».

Det er dumt å bli bensintom, men uhell kan dessverre skje uten at den som rammes nødvendigvis bør dømmes til en eller annen form for straff. Noen saker kan løses uten anmeldelse og dette kan være én slik sak.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onar Åm
10 years ago

Temmelig sær sak. Bilen måtte taues vekk på grunn av mangel på bensin? Har de aldri hørt om bensinkanner?

norskgoy
10 years ago

Er vel et fenomen at §3 blir trekt til det absurde fra politiets sin side. F.eks ambulansearbeideren ved ulykken ved Nestunnellen på E16. Eventuelt motorsykkelisten på Romerrike som traff et hull i veien i en sving og man mente han burde vært mer aktsom for noen år siden. Litt av det samme ser man på togføreren på vestfoldbanen. Kjapp siktelse, selv om man «plutselig» nå nettopp fant ut av at man hadde jo brukt togføreren mer som en god gammeldags telefonoperatør enn togfører. Blir bare mer av dette. Idag kom Sandnes kommune opp med at man kun skulle bruke 1,4… Read more »

Konrad
10 years ago

Det er jo helt kurrant når det dreier seg om motorvei med stor trafikk. SÅvidt jeg husker er reglene på tysk autobahn vel så strenge, fengselsstraff i verste fall.

Fra arkivet