Ukategorisert

Kaller prøveordningen en suksess

Evalueringen av forsøksordningen med stemmerett for 16-åringene er ikke ferdig, men kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete mener ordningen har vært en suksess.

Ved valget i 2011 var det 20 kommuner som var med på en forsøksordning med stemmerett for 16-åringene. Ordningen blir nå evaluert, men kommunal- og regionalministeren signaliserer klart og tydelig at hun har endret standpunkt i saken om stemmerettsalder.

–Stemmerett for 16-åringene har vært en suksess, sa Navarsete til Ungdommens storting, ifølge ABC Nyheter.

For noen få år siden var det kun partiene SV og Venstre som argumenterte for lavere stemmerettsalder, godt støttet av Liberaleren. Nå mener til og med sentrale statsråder at stemmeretten må omfatte alle som anses voksne nok til å gjøre seg opp en mening om hvordan staten bør styres. På generelt grunnlag må vi kunne konkludere med at 16-åringer er gamle nok til å vurdere hvem de vil skal styre Norge. Eller skrevet på en annen måte: Er du gammel nok til å betale skatt, bør du også kunne vurdere hvem som skal bruke dine skattepenger.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer