Ukategorisert

Har utsatt datalagringsdirektivet

Pressemeldingen fra Samferdselsdepartementet viser at regjeringen ikke har saken om datalagringsdirektivet på skinner.

–Samferdselsdepartementet og Justisdepartementet sender i dag ut et felles høringsbrev om kostnadsmodeller for datalagringsdirektivet.
Departementene ber om innspill på seks ulike kostnadsdelingsmodeller. Departementene ber om innspill knyttet til kostnader for innføring av lagringsplikten. Frist for innspill på modellene er 19. april, 2012, skriver Magnhild Meltveit Kleppa i pressemeldingen.

Tidspunkt for når regler om datalagring trer i kraft, (1. juli 2012) blir forskjøvet, melder Samferdselsdepartementet.

Kronerulling
At datalagringsdirektivet blir utsatt har ingen konsekvenser for Digitalt Personvern. Organisasjonen samler inn penger for å prøve datalagringsdirektivet i retten. At regjeringen sliter med å gjennomføre Stortingets vedtak viser at stortingsflertallet ikke skjønte hele saken da den ble behandlet i nasjonalforsamlingen.

I skrivende stund har Digitalt Personvern fått inn 719 100 kroner. Målsetningen er minimum to millioner kroner i denne kronerullingen.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Speak for Freedom Norge
10 years ago

Det er bra, men som dere sier så forandrer det ikke på at datalagringsdirektivet kommer om ikke man på en eller annen måte får omkamp.

Og med altinn og andre dataskandaler så er det opplagt at det er umulig å få til en sikker nok lagring av overvåkningsmateriale. Og som vi har skrevet om tidligere så er trusselen fra cyberkriminalitet økende: http://freedom-norway.blogspot.com/2012/03/cybertrusler-br-stoppe-datalagring.html

2J (@2reJohnsen)
10 years ago

Det som overasker meg er denne utsettelsen når man ser på argumentasjonen de brukte for å prøve få folk til å godta det. (Argumenter vi alle visste at ikke hadde noe rot i virkeligheten)

«Uten DLD blir Norge en frihavn for kriminelle»

«Om vi bare kan redde ett barn er det verdt det»

Og nå er det utsatt pga at de mangler kostnadsoversikt? Mao er penger viktigere enn å redde barn og hindre at Norge blir en frhavn for kriminelle. Om vi skal følge AP&Høyre’s retorikk altså.

Fra arkivet