Ukategorisert

Listeføring er planøkonomi

Det er bra at fotballpresidenten er mot listeføring, men pragmatiske Yngve Hallén leverer ikke gode prinsipielle argument mot forslaget som kulturministeren presenterer på Regjeringen.no.

–Intensjonene er gode, men kampene kulturministeren foreslår å listeføre går allerede på åpne kanaler. Det gjelder cupfinalene og hjemmelandskampene. Derfor er en listeføring unødvendig, sier fotballpresident Yngve Hallén til Fotball.no.

Regjeringen har besluttet at følgende begivenheter skal listeføres:

– OL, sommer- og vinterlekene

– VM og EM i fotball for menn, herunder kvalifiseringskamper med norsk deltakelse

– VM og EM i håndball for kvinner, samt kvalifiseringskamper med norsk deltakelse

– Cupfinalen i fotball for menn

– VM på ski, nordiske grener

– VM i alpint

– Holmenkollen FIS world cup nordisk (Holmenkollen skifestival)

– VM i skiskyting

Fjernsynskanaler som kan klassifiseres som vederlagsfrie og som mottas av en betydelig del av befolkningen kan kreve å kjøpe rettigheter til begivenhetene på listen fra andre fjernsynskanaler til markedspris, ifølge Kulturdepartementet.

Viktig med avtalefrihet
Listeføring av sportsbegivenheter betyr mer politisk støtte til medieaktører som allerede blir støttet av politikerne gjennom gode rammevilkår. NRK er ett eksempel på grunn av lisensordningen. TV2 er ett annet eksempel på grunn konsesjonen, altså avtalen mellom staten og konsernet. Regjeringen gir blaffen i avtalefriheten og eiendomsretten.

Eierne må og skal ha full frihet til å gjøre hva de vil med egne aktiviteter, også selge til medieaktører som tilbyr sykt mye penger. Det regjeringen legger opp til er planøkonomi, og det er skremmende å se at troen på et utgått system er ekstremt sterkt i rødgrønne Norge.

Mest lest

Arrangementer