Notiser

Rasismens pris

heter en kronikk i Aftenposten, av Grethe Bøe-Waal. Den handler om den foreldreløse barndomsvennen Erik Ador fra Filippinene. Han var oppvokst i Norge, men ble alltid ansett som fremmed. Tilslutt orket han ikke mer. Som begikk selvmord. Det gjør vondt å lese, men du bør lese kronikken. Denne uken har vi sett og hørt i Oslo tingrett om hvordan ondskap kan utfolde seg i Norge, og ta livet av 77 mennesker for å forhindre et flerkulturelt samfunn – som allerede er et faktum. Skal vi unngå et hatdominert samfunn er det på tide å se på forskjeller som noe positivt. Hudfarve er noe man har, ikke noe man er. En fremmed er en venn du ikke kjenner. Ennå.

0 0 vurderinger
Vurdering
4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Konrad
9 years ago

“Skal vi unngå et hatdominert samfunn er det på tide å se på forskjeller som noe positivt. Hudfarve er noe man har, ikke noe man er. En fremmed er en venn du ikke kjenner. Ennå.”

Vel talt.

Illusio
Illusio
9 years ago

Hverken du eller Grethe Bøe-Waal har forstått noe som helst av motivasjonen til Breivik. Mannen er ikke rasist. Han er imot den politiske ideologien Islam. Det er helt meningsløst å late som om man kan se på forskjeller som noe positivt i den sammenheng. Her snakker man om komplett forskjellige syn på virkeligheten. Hva er meningen med livet? Har det noe med konsekvenser for menneskeheten å gjøre? Eller har det å gjøre med å underkaste seg Allah? Vil man brenne i helvete om man ikke følger Koranen eller vil man ikke gjøre det? Vær klar over at idet du har… Read more »

Konrad
9 years ago

Illusio:
Pleym har ikke nevnt ABB såvidt jeg kan se. Kronikken i Aftenposten handler heller ikke om ABB.

Fra arkivet