Ukategorisert

Politiske fanger presenteres på Civita-møte

Onsdag 09.mai arrangerer Civita frokostmøte der temaet er mennesker som fengsles for sine ytringer. Fem historier vil bli presentert – om skjebnen til fem fanger i hhv. China, Hvite-Russland, Iran, Venezuela og Russland.

Frokostmøtet avholdes på Café Christiania onsdag 9. mai kl.8.00-9.15.Det er et samarbeid mellom Amnesty Norge, Helsingforskomiteen, Human Rights Foundation, Oslo Freedom Forum og Civita. Møtet foregår på engelsk og ledes av John Peder Egenæs fra Amnesty Norge.

Menneskene hvis historier skal presenteres, er: Liu Xiabo, Ales Bialiatski, Nasrin Sotoudeh, Maria Afiuni, og Mikhail Khodorkovsky.

Les mer om Civitas frokostmøte her.

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jone
Jone
8 years ago

Mikhail Khodorkovsky ble ikke fengslet for “ytringene” sine. Det kan sikkert diskuteres. Men han er nok ikke en fanesak i ytringsfrihet.

Vi har jo vår egen Redaktør Fanebust som ble fengslet for faktaopplysninger mot høyesterettsdommeren i norge. Men slike “bagateller” er vel gått ut på dato.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
    Etter et lengre opphold i Russland etter revolusjonen, begynte illusjonene til leninisten Max Eastman å rakne. Senere i livet endte han opp som frimarkedstilhenger og markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
  • Frihet, likhet og brorskapFrihet, likhet og brorskap
    14. juli feirer Frankrike den store revolusjonen i 1789.
  • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
    Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.