Notiser

Rødt sier farvel til AKP

Denne helgen har ikke bare Høyre men også Rødt landsmøte. Rødt ble til som en sammenslutning mellom AKP og Rød Valgallianse (som opprinnelig var AKPs valgorganisasjon). I valgkomiteens innstilling til ny partiledelse er ingen over 40 år, og ingen med AKP-bakgrunn innstilt (omtalt i Klassekampen igår, ikke på nett). Rødt gjennomfører dermed et generasjonsskifte. Hva det får å si at partiledelsen tømmes for folk med AKP-bakgrunn er for tidlig å si. Du kan lese mer om landsmøtet her.

5 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Brage Aronsen
Brage Aronsen
10 years ago

Dette er med respekt å melde ikke riktig. Både Arnljot Ask og Turid Thomassen har AKP-bakgrunn og fortsetter i ledelsen. I tillegg kommer Joachim Espe inn som faglig leder. Både han og undertegnede var med i AKP.

Pleym
Pleym
10 years ago

Takk for kommentar, Brage!

Overskriften er et ekstrakt av en setning i Klassekampens reportasje om utskiftningen i Rødt-ledelsen. Det stod riktignok at det ville fortsette personer i sentralstyret med bakgrunn fra AKP.

Jeg tror Klassekampen må ha satt likhetstegn mellom ledertrioen og ledelsen.

Brage Aronsen
Brage Aronsen
10 years ago

I så fall har ikke KK hatt tunga rett i munnen. Ledertrioen er dessuten et litt pussig begrep å operere med. Rødt-ledelsen består av tre nivåer: Dagligledelsen, Arbeidsutvalget og Landsstyret. Det er folk med AKP-bakgrunn i alle disse tre organene.

Gullstandard
10 years ago

Ha ! Borgerpressa ! Velkjent problem..

Fra arkivet