Ukategorisert

Hva er tigging?

Høyres landsmøte vil ha forbud mot tigging, men landsmøtet definerte ikke tigging på en god måte. Å tigge er langt mer enn å sitte på Karl Johan med en kopp.

Partiledelsen var imot forbudsvedtaket, men tapte voteringen. Erna Solberg kunne uten tvil vært aktiv i debatten og kanskje fått landsmøtet til å lande på et annet standpunkt. Verdens elendighet eksisterer. Det forsvinner ikke med et forbud og det bør Høyre-politikerne vite.

Eksempel
Nå er det vel utlendinger og rusmisbrukere i byene Høyre ønsker å bekjempe med landsmøtevedtaket, men også Høyre tigger om penger. Forskjellen mellom en rusmisbruker og Høyre er veldig liten.

Mens rusmisbrukeren gjerne bruker byen som sin arena, sender Høyre ut brev til medlemmer og sympatisører. Både rusmisbrukeren og Høyre ber om penger. Rusmisbrukeren uttrykker et ønske om mat og drikke, mens Høyre vil vinne neste valg. TV2 omtalte i fjor Høyres innsamlingsaksjon, som også kan kalles tigging.

Blir det ulovlig å be om hjelp eller om penger, må det være ulovlig for alle. Ikke bare for dem som viser at verdens elendighet eksisterer.

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Trond Johansen
Trond Johansen
8 years ago

Skal de forby tigging, så bør jo all form for tigging forbys. Frelsarmens julegryte er jo også en form for ORGANISERT TIGGING.

Mest lest

Fra arkivet

 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger