Ukategorisert

Selge SAS?

SAS blir et tema i onsdagens spørretime.

Det er FrPs Harald T. Nesvik som har sendt inn følgende spørsmål:
«SAS AB har nylig fremlagt økonomisk resultat for 1. kvartal 2012 som viser et underskudd før skatt på 1,1 mrd. kroner SEK. Dette er en forverring fra samme periode i fjor, da selskapet leverte et underskudd før skatt på 558 mill. kroner SEK. Er statsråden fornøyd med den utvikling vi ser i SAS AB, og hvis ikke, hvilke tiltak vil statsråden initiere når det gjelder den norske stats eierandel i selskapet?»

Det er, helt uavhengig av økonomisk resultat, ulogisk at staten/stater skal drive butikk. Politikerne skal ikke være aktør i et konkurranseutsatt område. Rett og slett fordi det er staten som er regulator og premissgiver for konkurransen.

Mest lest

Arrangementer